شرکت مبنا رایانه کیان

مبنا رایانه کیان

تفاوت های LCD و LED(بخش اول)

برای درک بهتر تفاوت های LCD و LED بهتر است ابتدا با نحوه کارکرد این دو اشنا شویم

منظور از ال‌سی‌دی (LCD) چیست؟

ال‌سی‌دی (LCD) مخفف عبارت Liquid Crystal Display است و به معنای صفحه نمایشی با محلول کریستال مایع است. LCDها در واقع لایه‌های نازکی از کریستال مایع هستند که مابین الکترود و فیلتر قرار گرفته‌اند. این صفحه‌ها به علت قابلیت ارائه تصویر باکیفیت و درخشان به صورت گسترده مورد استفاده قرار می‌گیرند.

LCDها در انواع مختلف و با پنل‌های گوناگونی نظیر TN ،IPS و VA تولید می‌شوند. با وجود تفاوت‌ قرارگیری کریستال‌ها در این پنل‌ها، همه آن‌ها سازوکار نسبتا یکسانی دارند. و در نتیجه موفق به ارائه تصویری درخشان و باکیفیت می‌شوند.

 

 

LCDها چطور کار می‌کنند؟

LCDها از هزاران مربع کوچک نورانی (که به عنوان پیکسل شناخته می‌شوند) ساخته شده‌ند. هر پیکسل از چندین لایه مختلف تشکیل شده است، که در میان آن بلورهای مایع کریستال قرار گرفته است. ولتاژ وارده به کریستال‌ها باعث باز یا بسته شدن مسیر عبور نور می‌شود. و بدین شکل تصاویر به نمایش درمی‌آیند.

اولین لایه LCDها با یک ورق قطبی (Polarized) یا صفحه پلارایزر پوشیده شده است. این لایه از امواج نوری که از پشت آن می‌آیند استفاده کرده و امواج نور عمودی را فیلتر می‌کند. بدین صورت تنها امواج افقی باقی می‌مانند. لایه بعدی در واقع ترکیبی از سه لایه دیگر است. دو لایه آنها تکه‌های شیشه محافظ هستند مابین کریستال‌های مایع قرار گرفته‌ند. این دو محافظ، کریستال مایع را در جای خود نگه می‌دارند .                                                                                                                                                              

لایه سوم مجددا یک ورق قطبی است. با این تفاوت که این لایه امواج افقی را فیلتر می‌کند. درباره این موضوع جلوتر صحبت می‌کنیم. و در نهایت لایه مهم دیگری که به آن می‌پردازیم، جایی است که تغییرات رنگ اتفاق می‌افتند. در هر پیکسل سه فیلتر نور وجود دارد که شامل رنگ‌های قرمز، سبز و آبی (RGB) هستند که رنگ‌ها را برای ما به نمایش می‌گذارند.

گفتیم که لایه اول و سوم هردو لایه‌هایی از صفحه قطبی هستند که یکی امواج افقی و دیگری عمودی را فیلتر می‌کنند. اما چطور این روش همه نور ورودی را مسدود نمی‌کند؟ برای ساخت LCD دو ورقه قطبی را با ۹۰ درجه اختلاف نسبت به یکدیگر قرار می‌دهند. کریستال مایع بین آن‌ها قرار می‌گیرد.

 

 

وقتی در میان کریستال جریان برقی وجود نداشته باشد، نور از ورقه قطبی اول می‌گذرد و وارد کریستال مایع می‌شود. جهتش ۹۰ درجه تغییر کرده و به همین دلیل از ورقه قطبی دوم هم عبور کرده و به چشم می‌رسد. اما زمانی که جریان به کریستال وصل باشد، نور دیگر چرخشی نخواهد داشت. در نتیجه نمی‌تواند از کریستال دوم عبور کند. و بدین تصویر بیننده چیزی نخواهد دید.

‫5/5 ‫(1 نظر)
مبنا رایانه کیان
مبنا رایانه کیان

این مطلب بطور اختصاصی توسط تیم مبنا رایانه کیان تولید شده است.

تمام نوشته ها
سایر مطالب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسختدامی

همین حالا ثبت نام کنید